Vrouwendag 2021

Save the date! 11 november nationale Vrouwendag in Leuven

Datum: 06 juli 2021 Categorie: Algemeen
Save the date! 11 november nationale Vrouwendag in Leuven

SAVE THE DATE:

11 november 2021 vanaf 10.30u (deuren 10u)

50ste nationale Vrouwendag

Leuven

Voor de 50ste keer organiseert Furia vzw samen met heel wat vrijwilligers in Vlaanderen, op 11 november de nationale Vrouwendag.Sinds 1972 is deze dag de vaste afspraak voor al wie uitkijkt naar uitwisseling, inspiratie en ontmoeting rond gelijkheid v/x/m. Een dag van sleutelen aan een betere en meer gelijke samenleving. Vinger aan de pols: hoe staat het écht met de gelijkheid in onze samenleving? Waar willen we naartoe? En ook: op welke grenzen en ongelijkheden bots jij, waar droom je van? Een dag met een grote inbreng vanuit de gaststad die dat jaar samen met ons het programma vormgeeft. Een dag die de bezoekers onderdompelt  in een meerstemmig feminisme. Dat alles mag je ook op deze 50ste editie verwachten!

Er is de voorbije 50 jaar veel verworven, maar de rechten van vrouwen (v/x) staan nog steeds onder druk. Door economische en gezondheidscrisissen, omdat zorgarbeid zo weinig plaats krijgt, door geweld, stereotypes en lichaamsidealen, ... Met gevestigde waarden en nieuwe stemmen blikken we terug op een halve eeuw feministisch engagement en verkennen we ideeën voor de toekomst.

 

We vieren wat we verwierven 

en strijden verder.

 

Kijk je mee terug en vooruit? Deel jij jouw ideeën met ons? Vier je met ons mee?

Zet 11 november met stip in je agenda en hou en deze website in het oog.  

 

Deze Vrouwendag is een organisatie van Furia in samenwerking met een lokaal platform van Leuvense vrouwen en organisaties en met steun van Gelijke Kansen Vlaanderen, het Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren en Stad Leuven.

FURIA OP SOCIALE MEDIA

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Na het invullen van dit formulier ontvangt u van ons nieuwsupdates en informatie over onze activiteiten zonder verdere verplichtingen. U kan zich steeds uitschrijven via een link onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt.

               Vlaanderen verbeelding werkt vol zwart