Wie zijn we

Wie zijn we


Figuur 3
Furia (°1972, tot 2016 Vrouwen Overleg Komitee) is een feministische denktank en actiegroep die ijvert voor een solidaire en meer gelijke samenleving. Aangevuurd door verontwaardiging over ongelijkheden in de samenleving, laat Furia haar stem horen in het maatschappelijk debat. Met grote en kleinere activiteiten helpt Furia het feministische vuur brandend   houden.

Furia is een pluralistische en open vrouwenorganisatie die kritische reflectie koppelt aan concrete actie: denken én doen. Op de jaarlijkse Vrouwendag op 11 november komen die twee vloeiend samen: een dag vol interessante workshops, lezingen en gezellig feministisch samenzijn.

Het kloppend hart van Furia zijn haar leden - allen vrijwilligsters (v/x). Op de maandelijkse ledenvergaderingen in Brussel, discussiëren we over actuele thema’s en scherpen we onze pen voor opinies en standpunten.

Voor concrete acties werkt Furia vaak samen met andere organisaties. Lees bijvoorbeeld meer over de ‘speelgoedactie’ waarmee we mee ijveren voor niet-stereotyperend en uitdagend speelgoed voor alle kinderen. Furia is ook actief lid van een platform van vrouwenorganisaties
dat het sociaal-economisch beleid van de regering opvolgt.

Onze missie lees je hier en hier leer je onze medewerksters en Raad van Bestuur kennen.

 

Illustratie door Ysatis Rivart in opdracht van Grafik.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Na het invullen van dit formulier ontvangt u van ons nieuwsupdates en informatie over onze activiteiten zonder verdere verplichtingen. U kan zich steeds uitschrijven via een link onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt.

FURIA OP FACEBOOK

               Vlaanderen verbeelding werkt vol zwart