Team

Medewerksters

Maak kennis met onze medewerk.st.ers Edith Degraeve, Greet Ramon, Sofie De Graeve, Fauve Peirelinck, Sarah Piessens en Ellen Bertels. Zij ondersteunen de Furia-vrijwillig.st.ers, bereiden de jaarlijkse Dag van het feminisme voor, organiseren andere Furia-activiteiten en vertegenwoordigen Furia met veel verve in verschillende platforms. 

Greet, Edith, Sofie, Fauve, Sarah en Ellen hebben een bureau in het Brusselse Amazone dat vele Nederlandstalige en Franstalige vrouwenorganisaties herbergt. Furia deelt daar een lokaal met ella, kenniscentrum gender en etniciteit.

 • ELLEN BERTELS

  Medewerkster communicatie en sociaal-cultureel werk

  Ellen werkt sinds januari 2024 bij Furia. Zij is het aanspreekpunt voor communicatie. Daarnaast staat ze ook in voor de campagnes, de coördinatie van evenementen, storytelling en de mediawatchgroep.

 • Fauve Peirelinck

  Inhoudelijke medewerkster

  Fauve werkt sinds juni 2023 bij Furia. Als inhoudelijk medewerkster verdiept ze zich in reproductieve arbeid (dienstencheques, kinderopvang, draagmoederschap). Ze werkt standpunten uit samen met leden, volgt beleid op, bouwt en onderhoudt netwerken met gelijkgezinde partners in het middenveld. 

 • EDITH DEGRAEVE

  Coördinator

  Edith werkt sinds 2021 bij Furia. Als coördinator zorgt ze dat het team goed kan functioneren, de verschillende deelwerkingen goed op mekaar afgestemd zijn en stafleden vlot samenwerken met vrijwilligers en omgekeerd. Verder staat ze mee in voor de sociaal-culturele werking rond stereotypes.

 • SARAH PIESSENS

  Furiajongeren, communicatie, logistiek en administratie

  Sarah vervoegde de staf in februari 2019 en staat in voor het secretariaat van Furia. Ook coördineert Sarah de logistiek voor de Vrouwendag en andere activiteiten.  Ze verzorgt de website, het onthaal van nieuwe vrijwilligers en ondersteunt de jongerengroep van Furia. 

 • GREET RAMON

  Coördinator Dag van het feminisme, actie en inhoudelijk medewerkster vorming en activiteiten

  Greet werkt sinds januari 2007 bij Furia. Zij heeft al vele Vrouwendagen mee in goede banen geleid. Greet netwerkt en bouwt de lokale platformen uit voor de Vrouwendagen. Ze bereidt de ledenvergaderingen voor vanuit de staf en volgt ook verschillende werkingen op zoals de vormingen rond het hoofddoekendebat, de stereotypwerking ouders van tieners en het inleefspel alleenstaande moeders.

 • Sofie De Graeve

  Medewerkster beleid, inhoudelijk en ondersteuning opiniëring

  Sofie werkt sinds 1999 bij Furia. Ze volgt inhoudelijke thema’s en de evolutie van het beleid op en onderhoudt contacten met verschillende vrouwen- en andere  middelveldorganisaties. 

Raad van bestuur

Als vzw heeft Furia een algemene ledenvergadering en een raad van bestuur (lees meer over onze werking via Hoe werken we?).

De raad van bestuur tekent de strategische lijnen van Furia uit en staat in voor het dagelijks bestuur van de organisatie. Het bestuur ondersteunt en omkadert de stafleden (zie Medewerksters Furia), houdt zich bezig met de financiën, geeft mee externe zichtbaarheid aan Furia en haar standpunten, volgt het dagelijkse reilen en zeilen van de organisatie op en voert allerhande taken en klussen mee uit. Elke tweede donderdag van de maand vergadert de raad van bestuur samen met de medewerksters van Furia in Brussel of Gent. 

 • Merel Terlien

  Vrijwilliger en bestuurslid

  "There is no such a thing as a single-issue struggle because we do not live single-issue lives." - Audre Lorde.

   

  Merel noemt zichzelf een feministe sinds 2006 en is vooral geïnspireerd door de "black women’s movement" uit de VS. Merel woont sinds 2011 in België en is vanaf de winter van 2011 actief bij Furia. Sinds 2012/2013 maakt zij deel uit van het bestuur. Naast haar feministisch engagement bij Furia werkt zij aan een rapport over racisme en arbeidsdiscriminatie in België en studeert ze psychotherapie in Antwerpen. Ze volgt de dagelijkse werking van Furia mee op en ondersteunt de stafleden waar mogelijk. 
  Daarnaast is Merel net als Els lid van de schrijfwerkgroep. Als Merel niet actief is in de vrouwenbeweging wandelt, reist en mediteert zij graag.
   

 • Els Flour

  Vrijwilliger en bestuurslid

  Els is sinds 1999 actief bij Furia (tot voor kort het Vrouwen Overleg Komitee). Sinds 2002 zetelt zij in de raad van bestuur. Na vele jaren voorzitterschap, gaf Els in maart 2017 het voorzitterschap over aan het co-voorzitterduo Merel en Iris. Els blijft actief in de raad van bestuur en zal zich meer toeleggen op het financiële. Als historica en archivaris werkt ze sinds 1995 voor het Archiefcentrum voor Vrouwengeschiedenis in Brussel. Ook is zij als vrijwilligster actief bij Sophia, het Belgisch Netwerk voor Genderstudies. Els voelt zich bij Furia als een vis in het feministische water, heeft een vlotte pen, verwierf er al doende bestuurservaring en zowaar zelfs wat kennis van boekhouden (oefenen is alles!). In haar vrije tijd  spijkert ze ijverig haar kennis van vrouwelijke detectiveschrijvers bij. 

 • Emmanuelle Mussche

  Vrijwilliger en bestuurslid

  Emmanuelle is sinds 2009 actief lid van Furia en zit sinds 2014 in de raad van bestuur. Emmanuelle studeerde o.a. Klassieke Filologie, journalistiek en Vrouwenstudies. Zij werkt bij de Stad Gent waar zij uiteenlopende functies uitoefent als lid van de mobiele ploeg. Emmanuelle’s bestuurlijke sterktes liggen op vlak van communicatie en zij maakt dan ook deel uit van de communicatiewerkgroep. Emmanuelle houdt van rood.

 • Franne Mullens

  Vrijwilliger en bestuurslid

  Franne is sinds 2016 actief bij Furia. Vanaf april 2017 maakt ze ook deel uit van de raad van bestuur. Franne studeerde Communicatiewetenschappen en Gender en Diversiteit aan de VUB. Deze laatste studie heeft haar enorm veel bijgeleerd over het feminisme. Nadien wou ze haar feministisch engagement verder zetten en dat doet ze nu bij Furia. Franne werkt momenteel aan een doctoraat rond cultuurparticipatie en tijdsbesteding. 

 • Ellen Verryt

  Vrijwilliger en bestuurslid

  Ellen noemt zich feminist sinds ze mid jaren negentig naar Latijns-Amerika trok en besloot om er zich voor langere tijd te engageren bij zowel internationale als lokale mensenrechtenorganisaties in Guatemala, El Salvador en Honduras. Ze werkte er veel samen met meisjes en vrouwen uit zowel rurale als grootstedelijke context. Tijdens deze periode was het vooral de ontmoeting met de in 2016 vermoordde Berta Caceres, ecofeministe en oprichtster van COPINH -Volksraad van Inheemse Organisaties van Honduras, die haar radicaliseerde. Ondertussen is Ellen weer een tijdje dichter bij huis aan de slag bij Dokters van de Wereld als coördinator Vlaanderen. Zowel professioneel als persoonlijk engageert zij zich om sociale ongelijkheden terug te dringen. Nooit alleen, altijd samen met anderen. Zo startte zij in 2018 met de Antwerpse afdeling van het feministisch collectief 8 maars en werd ze datzelfde jaar ook lid van Furia. Sinds 2021 zetelt zij er in het bestuur.

Onze leden

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Na het invullen van dit formulier ontvangt u van ons nieuwsupdates en informatie over onze activiteiten zonder verdere verplichtingen. U kan zich steeds uitschrijven via een link onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt.

FURIA OP FACEBOOK

               Vlaanderen verbeelding werkt vol zwart