Team

Medewerksters

Maak kennis met onze medewerk.st.ers Edith Degraeve, Greet Ramon, Meryem Kanmaz, Sofie De Graeve, Sarah Piessens en Aäron De Fruyt. Zij ondersteunen de Furia-vrijwilligsters, bereiden de jaarlijkse Vrouwendag voor, organiseren andere Furia-activiteiten en vertegenwoordigen Furia met veel verve in verschillende platforms. Sinds februari 2019 vervangt Meryem, wegens tijdelijke afwezigheid, Sofie.

Greet, Edith, Meryem, Sarah en Aäron hebben een bureau in het Brusselse Amazone dat vele Nederlandstalige en Franstalige vrouwenorganisaties herbergt. Furia deelt daar een lokaal met ella, kenniscentrum gender en etniciteit.

 • EDITH DEGRAEVE

  Coördinator

  Edith werkt sinds 2021 bij Furia. Als coördinator zorgt ze dat het team goed kan functioneren, de verschillende deelwerkingen goed op mekaar afgestemd zijn en stafleden vlot samenwerken met vrijwilligers en omgekeerd. Verder staat ze mee in voor de sociaal-culturele werking rond stereotypes.

 • MERYEM KANMAZ

  Woordvoerster / Beleids- en inhoudelijk medewerkster

  Sinds februari 2020 vervoegde Meryem Kanmaz het team als vervangster van Sofie De Graeve. Werken bij Furia vormde een logische volgende stap. Als jonge meid bezocht ze al de nationale Vrouwendagen overal in het land. Bij het intersectioneel feminisme van Furia komen voor haar alle elementen samen. Hier kan ze haar expertise over uitsluiting op basis van religie, cultuur, taal maar ook sociale positie inzetten en zich op haar beurt laten inspireren door de lange strijd voor gelijkberechtiging van vrouwen van Furia/VOK sinds de jaren zeventig.

 • SARAH PIESSENS

  Administratie, communicatie en logistieke medewerkster

  Sarah vervoegde de staf in februari 2019 en staat in voor het secretariaat van Furia. Ook coördineert Sarah de logistiek voor de Vrouwendag en verzorgt ze de website, nieuwsbrief en ruimere communicatie van Furia.

 • GREET RAMON

  Beleid en inhoudelijk medewerkster

  Greet werkt sinds januari 2007 bij Furia. Zij heeft al vele Vrouwendagen mee in goede banen geleid. Greet netwerkt en bouwt de lokale platformen uit voor de Vrouwendagen. Ze bereidt de ledenvergaderingen voor vanuit de staf en volgt ook verschillende thema’s op vanuit het beleid en het middenveld.

 • Aäron DE Fruyt

  Sociaal-cultureel en communicatiemedewerker

  Aäron is aan de slag als sociaal-cultureel en communicatiemedewerker. Als cisman is hij al even zoekende wat zijn rol kan en mag zijn binnen de feministische beweging. En waar zoekt hij beter dan bij Furia? Hij staat in voor het werven en opvolgen van vrijwillig.st.ers en de organisatie van werkwinkels, evenementen, campagnes enz. Daarnaast verzorgt hij ook de communicatie voor het sociaal-cultureel luik.

 • Sofie De Graeve

  TIJDELIJK AFWEZIG / Woordvoerster / Beleids- en inhoudelijk medewerkster

  Sofie werkt sinds 1999 bij Furia. Ze volgt inhoudelijke thema’s en de evolutie van het beleid op en onderhoudt contacten met verschillende vrouwen- en andere  middelveldorganisaties. Als woordvoerster van Furia staat ze de pers te woord. Daarnaast is ze trekker van verschillende actieplatforms waaronder het platform ‘Vrij Spel - Kinderen Kiezen Wel’ en het Feministisch Sociaal-Economisch Platform.

Raad van bestuur

Als vzw heeft Furia een algemene ledenvergadering en een raad van bestuur (lees meer over onze werking via Hoe werken we?).

De raad van bestuur tekent de strategische lijnen van Furia uit en staat in voor het dagelijks bestuur van de organisatie. Het bestuur ondersteunt en omkadert de stafleden (zie Medewerksters Furia), houdt zich bezig met de financiën, geeft mee externe zichtbaarheid aan Furia en haar standpunten, volgt het dagelijkse reilen en zeilen van de organisatie op en voert allerhande taken en klussen mee uit. Elke tweede donderdag van de maand vergadert de raad van bestuur samen met de medewerksters van Furia in Brussel of Gent. 

 • Merel Terlien

  Co-voorzitter

  "There is no such a thing as a single-issue struggle because we do not live single-issue lives." - Audre Lorde.

   

  Merel noemt zichzelf een feministe sinds 2006 en is vooral geïnspireerd door de "black women’s movement" uit de VS. Merel woont sinds 2011 in België en is vanaf de winter van 2011 actief bij Furia. Sinds 2012/2013 maakt zij deel uit van het bestuur en vanaf maart 2017 nam ze samen met Iris het co-voorzitterschap aan van Furia. Naast haar feministisch engagement bij Furia werkt zij aan een rapport over racisme en arbeidsdiscriminatie in België en studeert ze psychotherapie in Antwerpen. Ze volgt de dagelijkse werking van Furia mee op en ondersteunt de stafleden waar mogelijk. 
  Daarnaast is Merel net als Els lid van de schrijfwerkgroep. Als Merel niet actief is in de vrouwenbeweging wandelt, reist en mediteert zij graag.
   

 • Els Flour

  Bestuurslid

  Els is sinds 1999 actief bij Furia (tot voor kort het Vrouwen Overleg Komitee). Sinds 2002 zetelt zij in de raad van bestuur. Na vele jaren voorzitterschap, gaf Els in maart 2017 het voorzitterschap over aan het co-voorzitterduo Merel en Iris. Els blijft actief in de raad van bestuur en zal zich meer toeleggen op het financiële. Als historica en archivaris werkt ze sinds 1995 voor het Archiefcentrum voor Vrouwengeschiedenis in Brussel. Ook is zij als vrijwilligster actief bij Sophia, het Belgisch Netwerk voor Genderstudies. Els voelt zich bij Furia als een vis in het feministische water, heeft een vlotte pen, verwierf er al doende bestuurservaring en zowaar zelfs wat kennis van boekhouden (oefenen is alles!). In haar vrije tijd  spijkert ze ijverig haar kennis van vrouwelijke detectiveschrijvers bij. 

 • Emmanuelle Mussche

  Bestuurslid

  Emmanuelle is sinds 2009 actief lid van Furia en zit sinds 2014 in de raad van bestuur. Emmanuelle studeerde o.a. Klassieke Filologie, journalistiek en Vrouwenstudies. Zij werkt bij de Stad Gent waar zij uiteenlopende functies uitoefent als lid van de mobiele ploeg. Emmanuelle’s bestuurlijke sterktes liggen op vlak van communicatie en zij maakt dan ook deel uit van de communicatiewerkgroep. Emmanuelle houdt van rood.

 • Franne Mullens

  Bestuurslid

  Franne is sinds 2016 actief bij Furia. Vanaf april 2017 maakt ze ook deel uit van de raad van bestuur. Franne studeerde Communicatiewetenschappen en Gender en Diversiteit aan de VUB. Deze laatste studie heeft haar enorm veel bijgeleerd over het feminisme. Nadien wou ze haar feministisch engagement verder zetten en dat doet ze nu bij Furia. Franne werkt momenteel aan een doctoraat rond cultuurparticipatie en tijdsbesteding. 

Onze leden

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Na het invullen van dit formulier ontvangt u van ons nieuwsupdates en informatie over onze activiteiten zonder verdere verplichtingen. U kan zich steeds uitschrijven via een link onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt.

FURIA OP FACEBOOK

               Vlaanderen verbeelding werkt vol zwart