Standpunten

Gendergelijkheid, een must in de legislatuur 2019-2024!

Datum: 17 mei 2019
Gendergelijkheid, een must in de legislatuur 2019-2024!

Vrouwenverenigingen willen regeringen en parlementen die gelijkheid v/m helemaal bovenaan de politieke agenda zetten. 

Ter gelegenheid van de verkiezingen van 26 mei 2019 ontwikkelden de Conseil des femmes francophones de Belgique (CCFB), ella, de Europese Vrouwenlobby, Furia, Synergie Wallonie, de Vrouwenraad en de Wereldvrouwenmars (WVM) 4 x 3 speerpunten voor meer gendergelijkheid tijdens de legislatuur 2019-2024. 

Een federale ministerraad waarin vrouwen vandaag zwaar ondervertegenwoordigd zijn, slachtoffers van seksueel geweld die in de kou staan, veel meer vrouwen die het op het eind van hun leven moeten zien te rooien met een te klein pensioen, vaders die af te rekenen hebben met weerstand als ze tijd willen opnemen voor hun kinderen… Redenen te over om gendergelijkheid helemaal bovenaan de politieke agenda te zetten tijdens de volgende legislatuur. 

Gendergelijkheid maakt integraal deel uit van een duurzame samenleving. De Verenigde Naties hebben gendergelijkheid erkend als het 5e Duurzame Ontwikkelingsdoel dat in 2030 in alle lidstaten moet worden bereikt. De tijd dringt en ondertussen groeit de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen in België en Europa.

Daarom vragen de Conseil des femmes francophones de Belgique, ella, de Europese Vrouwenlobby, Furia, Synergie Wallonie, de Vrouwenraad en de Wereldvrouwenmars met aandrang dat het beleid de nodige politieke moed zou betonen om het tij te keren. Dat het toekomstige bestuur rekening houdt met hun aanbevelingen op het vlak van gendergelijkheid is een must willen we een duurzame toekomst verzekeren voor iedereen.

Ontdek de speerpunten van de vrouwenbeweging in deze digitale brochure, die werd samengesteld onder de coördinatie van Amazone, kruispunt gendergelijkheid.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Na het invullen van dit formulier ontvangt u van ons nieuwsupdates en informatie over onze activiteiten zonder verdere verplichtingen. U kan zich steeds uitschrijven via een link onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt.

FURIA OP FACEBOOK

               Vlaanderen verbeelding werkt vol zwart