Downloads

Wil je vrienden, familie of kennissen uitnodigen voor de Vrouwendag? Dit jaar kun je kiezen uit 3 verschillende versies van de affiche om ze warm te maken samen met de flyer. Wil je ook mee helpen de affiches (in A2 en A3-formaat) en flyers (A5) verspreiden? Mail ons de aantallen en adres via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen het zo snel mogelijk op of je kunt ze ook komen ophalen op ons secretariaat in Brussel, Middaglijnstraat 10 met seintje vooraf.  

A5 Affiche Vdag2017 v1 A5 Affiche Vdag2017 v2 A5 Affiche Vdag2017 v3Flyer vrouwendag 2017

Vormgeving Vrouwendag werd gedaan door Leticia Sere, bertrand.brussels.

Programma

13u: Workshops
• Wat als te dicht te ver gaat? Praktische workshop over intimidatie
• Weerbaarheidstraining
• Vrouwen, levensbeschouwing en samenleving: vele verhalen
• Jongens blijven jongens, meisjes blijven meisjes? Of toch lekker niet? Stereotypen in opvoeding.
• Discriminatie op het werk : hoe is dat precies en wat doen we ermee?
• Voel je goed in je vel: gooi de benen los in een dansinitiatie.
• Warm je op met een boksinitiatie

15u: panelgesprek
Hoe gaan we voor een feminisme voor álle vrouwen? Hoe creëren we solidariteit tussen vrouwen met en zonder migratieachtergrond, vrouwen aan de top en vrouwen in onzekere banen, tweeverdienersgezinnen en alleenstaande moeders, hetero-, lesbische, bi- of transvrouwen, … ?
Met: Nadia Fadil (sociologe KULeuven), Anousha Nzume (auteur van “Hallo witte mensen”), Merel Terlien (co-voorzitster Furia)

18u: Theater: Het Mechels dakterras
“Het verboden dakterras”, een boek van de internationaal bekende Marokkaanse feministe Fatima Mernissi, inspireerde een aantal Mechelse meisjes. Première op de Vrouwendag!

Doorlopend:
Standenmarkt met feministische en vrouwenorganisaties. Boekhandel De Zondvloed verkoopt feministische literatuur.
Ontmoeting en netwerking
Hapjes en drank
Kinderopvang (3j-12j)

Praktisch

Iedereen, m,v, x, is van harte welkom op 11 november in het Scheppersinstituut, Melaan 16, 2800 Mechelen.
Inkom: 5 euro (3 euro voor werkzoekenden, studenten en kleine inkomens), kinderen gratis. Er is kinderopvang voorzien voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Wegbeschrijving

volgt nog

Er is parking voor personen met een beperking. Contacteer ons voor een plaats.

Meer info: T 02 229 38 73 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.furiavzw.be/vrouwendag   

De Vrouwendag?

Sinds 1972 doet de Vrouwendag elk jaar een andere stad aan, zodat telkens een nieuwe groep de kans krijgt om het programma vorm te geven. Furia ondersteunt dat lokale platform inhoudelijk en praktisch. Ook de gaststad en de respectieve provincie dragen hun steentje bij.

Het eindresultaat na een jaar regelmatig samenkomen en overleggen is een feministisch evenement om u tegen te zeggen. Vaak (maar niet altijd) wordt er rond één thema gewerkt, met workshops, een debat, lezing, concert… Op de standenmarkt stellen een heleboel organisaties hun werking voor. Tussendoor kun je uitblazen en bijpraten of kennismaken onder het genot van een hapje en een drankje. Natuurlijk is er ook kinderopvang voorzien voor 3j-12j.

Op de Vrouwendag is iedereen welkom, vrouw, man, x… Je houdt er de vinger aan de pols van het feministische debat en Furia brengt er ook telkens eisen aan het beleid.
Dit jaar is de Vrouwendag een initiatief van Furia (vroeger Vrouwen Overleg Komitee), in samenwerking met een Mechelse platform van vrouwen- en andere middenveldorganisaties.

Zin om de Vrouwendag naar jouw stad te halen? Leuk! Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorbije vrouwendagen

LOCATIES

Scheppersinstituut Mechelen

Locatie

Scheppersinstituut
Melaan 16
2800 MECHELEN

 

Oproep

Vrijwillig.s.t.ers op de Vrouwendag
Voor de praktische organisatie op de dag zelf en de dag ervoor zijn helpende handen altijd welkom.

Op 10/11/2017 zoeken we vrijwillig.s.t.ers die mee willen helpen met de opbouw en aankleding van zalen met shiften tussen 17.00u-21.00u.

Op 11/11/2017 zoeken we helpende handen voor o.a.: de opbouw en aankleding van zalen, vliegende vrijwillig.st.ers doorheen de dag, het onthaal van sprekers, de kassa, de infobalie, opkuis tussendoor, de kinderopvang, catering, afbraak/opruim zalen.

Ben je geïnteresseerd of ken je mensen die een handje willen toesteken, geef dan een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of geef je op via de link hieronder. Vrijwillig.s.t.ers hebben gratis toegang.

INSCHRIJVING VRIJWILLIG.ST.ER

Wil je ons helpen?

Interesse om de Vrouwendag naar jouw stad te halen? Of wil je ons team versterken of een handje helpen? Laat het ons zeker weten door onderstaand formulier in te vullen.

 1. Velden met een * zijn verplicht.
 2. Naam*
  Gelieve uw naam in te vullen
 3. Email*
  Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
 4. Telefoon*
 5. Bericht*
  Gelieve een boodschap in te vullen
 6. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.
 7. Ongeldige invoer

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze acties en evenementen!