Nieuws

Hindernissenparcours symboliseert groter wordende pensioenkloof

Datum: 07 maart 2018 Categorie: Samenwerkingen
Hindernissenparcours symboliseert groter wordende pensioenkloof

Achteruitgang van de sociaal-economische rechten van vrouwen: 

In een context van structurele ongelijkheid tussen vrouwen en mannen hebben de sociaaleconomische hervormingsmaatregelen van de opeenvolgende federale regeringen een grotere impact op vrouwen dan op mannen. De regering Michel zet dit harde beleid verder, met nog meer beslissingen die in het bijzonder vrouwen raken: hervorming van de pensioenen, flexibilisering van werk, verstrenging van de werkloosheidsregeling... Deze beleidsmaatregelen vergroten de bestaansonzekerheid van vrouwen, net als de sociaaleconomische ongelijkheid tussen vrouwen en mannen en onder vrouwen.

Actie

Assez is Genoeg aanvaardt geen besparingspolitiek die sociale rechten terugschroeft en daarbij vooral vrouwen en de meest kwetsbaren in de samenleving treft. Onze eisen en onze strijd gaan net over meer gelijkheid en sociale rechtvaardigheid, om zo economische zelfstandigheid voor iedereen te garanderen. Daarom neemt Assez is Genoeg op de Internationale Vrouwendag deel aan de actie van de Wereldvrouwenmars, voor het station van Brussel-Centraal, om « Nee tegen het geweld van het bezuinigingsbeleid » te zeggen.

Assez is Genoeg focust op de pensioenen, het meest actuele dossier op de regeringstafel: tussen 16.30 en 17.00 uur organiseert Assez is Genoeg een hindernissenparcours dat de maatregelen die de pensioenen van vrouwen in gevaar brengen symboliseert: zowel de maatregelen die al genomen zijn als de maatregelen die nog in de pijplijn zitten. Meer info hierover in de flyer in bijlage.

Raak jij over de lat van een correct pensioen?

Kom het uitproberen op 8 maart vanaf 16.30 uur aan het station van Brussel-Centraal en zeg samen met ons: “Assez is genoeg!”

FURIA OP SOCIALE MEDIA

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Na het invullen van dit formulier ontvangt u van ons nieuwsupdates en informatie over onze activiteiten zonder verdere verplichtingen. U kan zich steeds uitschrijven via een link onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt.

FURIA OP FACEBOOK

               Vlaanderen verbeelding werkt vol zwart