The F-Word

Who's afraid of the F-word? Towards a Radical Sisterhood - 2 april

Datum: 25 maart 2019 Categorie: The F-Word
Who's afraid of the F-word? Towards a Radical Sisterhood - 2 april

02/04/2019

Voor het grootste gedeelte van de geschiedenis van het feminisme, draaide de strijd voornamelijk om één type vrouw: de witte, heteroseksuele, cis-gender vrouw uit de (hoge) middenklasse. Inmiddels is dat voor een groot deel veranderd. Dankzij het intersectioneel denken erkennen veel feministische bewegingen de meerlagigheid van onze identiteit.

Maar de dekoloniale kritieken die overal opduiken wekken nieuwe vragen op: waarom denken we nog altijd in binaire tegenstellingen? Hoe transformeren we onze blik naar één die niet imperialistisch en eurocentrisch is? Hoe kunnen we vanuit onze verschillende identiteiten elkaars strijden versterken? En vooral: hoe pakken we dit aan in Vlaanderen en Nederland?

Een avond met statements & slam van Fatma Arikoglu (Ella), For All Queens!, auteur & journalist Sabrine Ingabire, slampoet Susu Aliy en Sarah El Massaoudi (BOEH!). Na elk optreden gaat Emma-Lee Amponsah (Black speaks Back & UGent) met de sprekers in gesprek.

Meer info: https://www.deburen.eu/programma/4763/towards-a-radical-sisterhood

Facebook: https://www.facebook.com/events/428270281266227/

Beeld | BOEH! © Shamisa Debroey

Samen met het Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren organiseert Furia debatten over actuele feministische kwesties.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Na het invullen van dit formulier ontvangt u van ons nieuwsupdates en informatie over onze activiteiten zonder verdere verplichtingen. U kan zich steeds uitschrijven via een link onderaan elke e-mail die u van ons ontvangt.